Sonte në orën 22:50, fillon vera - Gazeta Express
string(30) "sonte-ne-oren-2250-fillon-vera"

Lajme

Gazeta Express

20/06/2024 8:40

Sonte në orën 22:50, fillon vera

Lajme

Gazeta Express

20/06/2024 8:40

Vera e vitit 2024 fillon sot në orën 22:50. Sot është dita më e gjatë e vitit dhe do të zgjasë deri në 15 orë e 35 minuta.

Në ditën e fillimit të verës, dita është më e gjata, dhe nata është më e shkurtra.

Lexo Edhe:

Këtë ditë rrezet e Diellit bien nën kënd të drejtë në kthimin verior dhe nën këndin më të madh në hemisferën veriore.

Dita zgjat shumë më shumë se nata, sot dita do të zgjasë deri në 15 orë e 35 minuta.

Dita e gjatë dhe pozicioni i diellit gjithashtu ndikojnë që rrezatimi diellor të jetë më i fortë, ndaj indeksi UV do të jetë shumë i lartë këto ditë. Kujdes nga rrezatimet diellore, veçanërisht në pjesën më të nxehtë të ditës nga ora 10:00 deri në orën 18:00.

Vera e vitit 2024 do të përfundojë të dielën, më 22 shtator 2024, në orën 14:43.