Sipas një studimi, Facebook dhe Instagram marrin të dhëna për personat nën 18 vjeç - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

16/11/2021 19:59

Sipas një studimi, Facebook dhe Instagram marrin të dhëna për personat nën 18 vjeç

AutoTech

Gazeta Express

16/11/2021 19:59

Facebook dhe Instagram po mbledhin të dhëna nga moshat nën 18 vjeç duke përdorur softuer që gjurmon aktivitetin e shfletimit të internetit të përdoruesve, sipas një studimi.

Kompania e platformave kishte njoftuar në korrik se do t’i lejonte reklamuesit të synonin përdoruesit e rinj bazuar vetëm në tre kategori – mosha, gjinia dhe vendndodhja – në vend të një sërë opsionesh duke përfshirë interesat e tyre personale, shkruan TheGuardian.

Lexo Edhe:

Megjithatë, hulumtimi i një treshe grupesh të fushatës thotë se Facebook dhe Instagram kanë ruajtur përdorimin e softuerit, të njohur si API-të e konvertimit, që mbledh detaje të aktiviteteve të shfletimit të internetit të adoleshentëve.

Pronari i Facebook dhe Instagram, Meta, mohoi se të dhënat ishin përdorur nga sistemi i ofrimit të reklamave të drejtuar nga algoritmi i kompanisë për të shërbyer reklama për përdoruesit nën 18 vjeç.