Simptomat e diabetit të Tipit 2: Cilat janë katër shenjat paralajmëruese - Gazeta Express

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

12/05/2021 0:48

Simptomat e diabetit të Tipit 2: Cilat janë katër shenjat paralajmëruese

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

12/05/2021 0:48

Diabeti i Tipit 2 zhvillohet kur trupi bëhet rezistent ndaj insulinës, një hormon që rregullon nivelet e sheqerit në gjak.

Shkaku i saktë i rezistencës ndaj insulinës ende nuk është kuptuar plotësisht, por efektet e saj janë të dokumentuara mirë: nivelet e sheqerit në gjak rriten në mënyrë të pakontrolluar. Nëse nuk ndërmerren hapa për të stabilizuar llojin kryesor të sheqerit që gjendet në gjak, trupi mund të dëmtohet.

Lexo Edhe:

Problemet e fshikëzës së urinës shpesh janë pre e niveleve vazhdimisht të larta të sheqerit në gjak.

“Kjo mund të shkaktohet nga një fshikëz neurogjenike, e cila është shkaktuar nga dëmtimi nervor (neuropatia) që mund të ndodhë nëse nivelet e sheqerit në gjak nuk blihen nën kontroll,” shpjegon Komuniteti i Fshikëzës dhe Zorrës së trupit shëndetësor.

Sipas Komunitetit të Fshikëzës dhe Zorrëve, simptomat e fshikëzës neurogjenike përfshijnë:

Frekuenca

Mbajtja e urinës (pamundësia për të zbrazur plotësisht fshikëzën)

Fshikëza tepër aktive (OAB)

Urgjente

Gjithashtu, njerëzit mund të përjetojnë edhe nevojën për të urinuar më shumë se një herë gjatë natës e cila mund të jetë një shenjë e niveleve të pakontrolluara të sheqerit në gjak ose një infeksioni të traktit urinar.

“Kapsllëku dhe diarreja gjithashtu mund të ndodhin dhe mund të shkaktohen nga ilaçe të caktuara që përdoren për ta kontrolluar atë.”