Si të zgjidhni pantallonat, sipas formës së trupit tuaj - Gazeta Express
string(54) "si-te-zgjidhni-pantallonat-sipas-formes-se-trupit-tuaj"

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 21:30

Si të zgjidhni pantallonat, sipas formës së trupit tuaj

Fun

Gazeta Express

28/09/2022 21:30

Pantallonat luajnë një rol të rëndësishëm në veshjet e dikujt. Ato mund t’ju ndihmojnë të krijoni pamjen tuaj, të tregoni personalitetin tuaj ose thjesht t’ju bëjnë të ndiheni rehat.

Nëse vendosni të përfshini disa pantallona në listën tuaj të blerjeve, merrni parasysh të zgjidhni ato që funksionojnë me llojin e trupit tuaj.

Lexo Edhe:

Ne kemi përgatitur një udhëzues për t’ju ndihmuar me këtë.

Trekëndësh i përmbysur

Tiparet dalluese të llojit të trupit tuaj janë të gjera, supet katrore , ijet më të vogla dhe mungesa e një dallimi të qartë midis belit dhe ijeve.

Shmangni: Pantallonat e ngushta nuk do t’ju duken mirë.

Zgjidhni: Për të balancuar pjesët e sipërme dhe të poshtme të trupit, provoni pantallona më të lirshme. Pantallonat Harem ose palazzo janë zgjedhje të mira. Në të njëjtën kohë, zgjidhni diçka minimale për gjysmën tuaj të sipërme.

Orë me rërë

Nëse keni një lloj trupi me orë rëre, pjesa e sipërme dhe e poshtme janë të njëjtat madhësi. Gjithashtu, duke qenë se pjesa e mesme është e përcaktuar dhe e ngushtë, duhet theksuar.

Shmangni: Pantallonat vrapuese, pantallonat sportive dhe opsionet me këmbë të gjera nuk janë të mira për këtë formë.

Zgjidhni: Mund të zgjidhni pjesën e sipërme dhe të poshtme të ngushta ose të gjera, vetëm sigurohuni që beli juaj të jetë i theksuar. Pantallonat me bel të lartë do ta përballojnë këtë detyrë në mënyrë të përsosur dhe do të balancojnë kthesat e pjesës së poshtme. Mund të provoni edhe pantallona të holla të larta me një rrip të bukur. Zgjidhni një majë të ngushtë ose të lirshme, sipas shijes tuaj, për të plotësuar veshjen.

Dardhë

Forma e trupit të dardhës nënkupton një  bel të përcaktuar, ije më të gjera dhe shpatulla më të ngushta. Për të larguar vëmendjen nga pjesa e poshtme e trupit tuaj, përdorni linja të pastra dhe qepje të thjeshta.

Shmangni: Mos shkoni për xhepa të mëdhenj, modele dhe detaje të tjera. Pantallonat e ngushta dhe modelet me rritje të ulët do të nxjerrin në pah kofshët më të gjera, të cilat mund ta bëjnë pjesën e poshtme të duket më e madhe.

Zgjidhni: Pantallonat e prera me çizme të ndezura dhe të larta janë opsioni perfekt.

Drejtkëndësh

Ky lloj trupi dallohet nga madhësia e njëjtë e bustit dhe ijeve, ijeve të drejta dhe mungesa e përcaktimit të vijës së belit.

Shmangni: Pantallonat me veshje drejt do të theksojnë një siluetë të drejtë.

Zgjidhni: Pantallonat e ulëta ose të mesme do të jenë një zgjedhje e shkëlqyer. Mund të jetë një çift ngarkese, kthesë ose palë e gjerë. Mundohuni gjithashtu të shtoni pak volum dhe të tërhiqni vëmendjen te ijet duke zgjedhur pantallona me mustaqe, xhepa, palosje ose kthesa.

Apple

Ijet e ngushta, plotësia rreth zonës së barkut dhe shpina e gjerë janë të gjithë tregues të llojit të trupit të mollës.

Shmangni: Pantallonat shumë të ngushta dhe me bel të lartë nuk janë opsione të mira.

Zgjidhni: Pantallonat e mesme, me këmbë të gjera do t’i përshtaten mirë kësaj figure. Rekomandohet të zgjidhni palë me xhepa të pasmë dhe/ose anash për të krijuar disa kthesa në ijet. Pantallonat e fiksuara anash do të ndihmojnë për të hequr qafe vizualisht vëllimin shtesë rreth mesit. /abcnews.al