Si të ulni shtypjen e gjakut me vetëm këtë ushqim - Gazeta Express

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

08/05/2021 1:16

Si të ulni shtypjen e gjakut me vetëm këtë ushqim

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

08/05/2021 1:16

Spirulina (bizelet), një “super-ushqim” i përbërë nga algat, mund të ndihmojë në reduktimin e shtypjes të gjakut, sipas një studimi.

Një proteinë specifike në spirulinë relaksoi arteriet në kafshë laboratorike.

Spirulina përdoret gjerësisht për një mori gjendjesh shëndetësore duke përfshirë humbjen e peshës, ethet dhe diabeti.

Por ka prova të kufizuara shkencore për efektet pozitive të algave, të cilat ekspertët po hetojnë ende.

Hulumtimi i fundit, megjithatë, tregon potencialin e përbërësit për të luftuar efektin e hipertensionit, i njohur si shtypje të gjakut.