Si ta kuptoni që telefoni juaj po përgjohet - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

22/11/2021 20:04

Si ta kuptoni që telefoni juaj po përgjohet

AutoTech

Gazeta Express

22/11/2021 20:04

Celularët, sidomos ata smart janë lehtësisht të përgjumshëm në ditët e sotme. Me metodat ose pajisjet e duhura ju mund të bini pre e përgjimit. Për t’u siguruar, nëse telefoni juaj është duke u përgjuar, mësoni disa nga shenjat shenja që tregojnë se persona të tjerë përtej telefonit janë duke ju “spiunuar”.

-Bateria fillon të konsumohet më shpejt se zakonisht edhe në rastet kur është e re dhe e papërdorur shumë.

Lexo Edhe:

-Bateria e celularit nis të bjerë pa u përdorur.

Bateria e telefon përdoret në rastet e dërgimit të SMS-ve apo mesazheve zanore.

-Nëse celulari juaj nxehet edhe nëse nuk është duke u përdorur. Telefoni mund të jetë duke u shfrytëzuar pa njohurinë tuaj.

-Mesazhe të koduara.

Nëse merrni një mesazh në formë kodi me shifra dhe simbole në vend të valëve, ky mund të jetë tregues i transmemit të të dhënave tek një person i tretë.

-Dëgjoni zërat paralel kur jeni duke biseduar.

Jehonat mund të shkaktohen nga pengesat në transmetimin e të dhënave, sinjaleve ose zërit, por shkak mund të jetë edhe pajisja të cilën një person i tretë mund të jetë duke përdorur për të përgjuar celularin tuaj.