Si ta dalloni vetë mjaltin origjinal - Gazeta Express
string(36) "si-ta-dalloni-vete-mjaltin-origjinal"

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

29/12/2022 21:41

Si ta dalloni vetë mjaltin origjinal

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

29/12/2022 21:41

Mjalti, ai i miri dhe natyrali është një produkt i kërkuar dhe i çmuar. Ky nektar i ëmbël shpesh është cilësuar si “ari i lëngshëm” dhe si rrjedhojë çmimet e tij mund të jenë të shtrenjta.

Megjithatë, ndodh shpesh që çmimi i mjaltit në treg nuk reflekton cilësinë e mjaltit që njerëzit blejnë dhe konsumojnë.

Lexo Edhe:

Këshillat për ta bërë më të lehtë dallimin e mjaltit cilësor nga ai falso:

Mjalti i rremë është tepër i kulluar për të qenë i vërtetë. Mjalti i vërtetë është i dendur dhe i trashë, ndërsa ai i rremi është i hollë.

Mjalti i vërtetë ka një aromë të ëmbël dhe unike, ndërsa mjalti i rremë nuk ka një aromë specifike ose ka mban një erë të thartë. I rremi është gjithashtu plot me ëmbëlsues të rremë që e bëjnë të ngjitshëm.

Shija e mjaltit të vërtetë është e lehtë dhe shuhet pas disa minutash. Shija e mjaltit të rremë është shumë e ëmbël dhe zgjat për shumë kohë.

Duhet blerë mjaltin direkt nga një bletërritës i besueshëm. Tek ai mund të provohet mjalti dhe të merren përgjigje të sakta për çdo pyetje në lidhje me mjaltin në shitje.

Mjalti i vërtetë duhet të përmbajë vetëm një përbërës – mjaltë!

Disa prodhues ose kompani shtojnë përbërës të tjerë në listë, shije, ëmbëlsues, aditivë dhe elementë artificialë. Ai nuk është mjaltë i vërtetë.

Disa prej aditivëve të shtuar përfshijnë: shurup misri, niseshte, glukozë ose shurup sheqeri. Produktet që mbajnë emërtime jo fort të qarta në etiketë janë qartësisht shumë larg mjaltit të vërtetë. /Agroweb