Si ndihet dhimbja e mëlçisë? - Gazeta Express
string(27) "si-ndihet-dhimbja-e-melcise"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

03/06/2024 20:33

Si ndihet dhimbja e mëlçisë?

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

03/06/2024 20:33

Mëlçia është një nga organet që kryen qindra funksione thelbësore, duke përfshirë heqjen e produkteve të “mbeturinave” nga gjaku, filtrimin e kimikateve nga ilaçet, alkoolin dhe ushqimin, si dhe ruajtjen e lëndëve ushqyese.

Dhimbja e mëlçisë mund të jetë e vështirë për t’u identifikuar, sepse mëlçia nuk ka receptorë dhimbjeje. Por, nëse jeni duke përjetuar dhimbje të mëlçisë, mund të ndjeni dhimbje rreth barkut dhe shpinës.

Lexo Edhe:

Kur mëlçia inflamohet, lëndohet ose preket nga sëmundjet e mëlçisë, ajo shtyp indin mbrojtës rrethues (i njohur si kapsula e Glisson).

Ky ind është i mbushur me nerva të ndjeshëm ndaj dhimbjes, të cilat i sinjalizojnë trurit tuaj se diçka mund të mungojë në mëlçi, shkruan Health.com.

Mëlçia ndodhet në pjesën e sipërme të djathtë të barkut, e mbështjellë pas brinjëve të poshtme dhe poshtë diafragmës. Shpesh do të ndjeni dhimbje të mëlçisë në pjesën e sipërme të djathtë të barkut pranë kafazit të kraharorit.

Ndonjëherë, problemet me mëlçinë shkaktojnë dhimbje në zona të tjera të trupit, si shpatullat, shpina dhe stomaku.