Si duhet vepruar tash VV-ja sipas Enver Hasanit: Ose mbesin në detyrë deri në zgjedhjet e reja - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

26/03/2020 7:12

Si duhet vepruar tash VV-ja sipas Enver Hasanit: Ose mbesin në detyrë deri në zgjedhjet e reja

Lajme

Gazeta Express

26/03/2020 7:12

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani, thotë se me Kushtetutë Vetëvendosje ka të drejtë edhe njëherë të propozojë Kurtin për mandatar të qeverisë.

Hasani në RTV Dukagjini, thotë se nëse Vetëvendosje nuk lëshon rrugë duke mos dërguar emër te Presidenti, qeveria mbetet në detyrë deri në zgjedhje të reja.

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese thotë se Kushtetuta e Kosovës ka shumë hapësira në krahasim me kushtetutat e vendeve tjera.

Ai thotë se në kushtetutat e vendeve tjera shpjegohet shumë qartë roli i një kryeministri në dorëheqje dhe rolin e kryeministrit në shkarkim.

Hasani thotë pozita e krye parlamentares më shumë është në aspektin moral se legal.

“Vjosa Osmani nuk ka pse qëndron në atë pozitë”, tha ndër të tjera Enver Hasani.