Shumë shpejt do të prodhohet droni që komandohet nga truri - Gazeta Express

Shumë shpejt do të prodhohet droni që komandohet nga truri

AutoTech

Gazeta Express

08/11/2021 21:24

Droni ngrihet, rrotullohet dhe aterron pa komandë kontrolli.

Personi ulur pranë laptopit, kontrollon lëvizjet e tij vetëm nëpërmjet të menduarit.

Lexo Edhe:

Kjo teknologji e re është zhvilluar nga “Ultra Electronics”, kompani britanike që merret me prodhime të inteligjencës artificiale për industrinë e sigurisë dhe të mbrojtjes.

Droni dhe censori i trurit tashmë ishin pjesë e tregut, kështu që “Ultra Electronics” dizajnoi një softuer për të rezultuar me punë të përbashkët të mendjes dhe dronit.

Megjithëse laptopi ka një uebkamerë, nuk përdoret te përdoruesi – fokusi i mendjes në qarqe instrukton dronin çfarë të bëjë nëpërmjet censorit të trurit të vendosur në kokën e përdoruesve.