Shtetët më internetin më të shpejtë në botë - Gazeta Express
string(43) "shtetet-me-internetin-me-te-shpejte-ne-bote"

AutoTech

Gazeta Express

24/05/2022 0:57

Shtetët më internetin më të shpejtë në botë

AutoTech

Gazeta Express

24/05/2022 0:57

Interneti dhe shpejtësia e përhapjes së tij është ndër faktorët më të rëndësishëm në botën teknologjike. Shpejtësia e përhapjes matet me megabit për sekond (mbps), derisa uebfaqja e statistikave, “worldpopulationreview”, publikoi listën e shteteve që posedojnë internetin më të shpejt në telefon.

Shteti i parë në këtë listë është Emiratet e Bashkuara Arabe me 238.06 Mbps, pasuar nga Koreja e Jugut me 202.61 Mbps, Norvegjia 177.72, Katari 172.18, Kina 165.18, Kuvajti 157.18, Arabia Saudite 155.98, Qipro 144.64, Bullgaria 142.27 dhe Zvicra me 135.70 Mbps.

Lexo Edhe:

Kjo listë përditësohet në bazë të ndryshimeve së statistikave.

Sipas ekspertëve të teknologjisë, shpejtësia mesatare globale e shkarkimit në ‘broadband’ që nga 2021-a ishte 113.35.