Shtetet e QUINT-it thirrje Qeverisë: Zbatojeni vendimin e Kushtetueses për Manastirin e Deçanit - Gazeta Express
string(94) "shtetet-e-quint-it-thirrje-qeverise-zbatojeni-vendimin-e-kushtetueses-per-manastirin-e-decanit"

Lajme

Gazeta Express

30/11/2021 15:14

Shtetet e QUINT-it thirrje Qeverisë: Zbatojeni vendimin e Kushtetueses për Manastirin e Deçanit

Lajme

Gazeta Express

30/11/2021 15:14

Shefat e misioneve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë kanë shprehur shqetësimin për mos zbatimin në plotësi të regjistrimit të tokës së Manastirit të Deçanit, në përputhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të 2016-ës, shkruan Gazeta Express.

Sipas tyre, moszbatimi i këtij vendimi dhe vendimeve të tjera të gjykatës minon zotimin e Qeverisë për zbatimin e sundimit të ligjit dhe respektin e saj për gjyqësor të pavarur.

Lexo Edhe:

“Shefat e misioneve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës mbesin të shqetësuar që përkundër nxitjes së vazhdueshme nga bashkësia ndërkombëtare dhe nga vetë gjyqësori i Kosovës, institucionet kosovare ende nuk e kanë zbatuar plotësisht regjistrimin e ligjshëm të tokës së Manastirit të Deçanit në përputhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të vitit 2016”, thuhet në deklaratën e përbashkët të tyre.

Ndër të tjera, në këtë deklaratë theksohet se zbatimi i këtyre vendimeve paraqet përgjegjësi themelore për konsolidimin demokratik të vendit.

“Moszbatimi i këtij vendimi dhe vendimeve të tjera të gjykatës minon zotimin e qeverisë për zbatimin e sundimit të ligjit dhe respektin e saj për gjyqësor të pavarur. Zbatimi i këtyre vendimeve paraqet përgjegjësi themelore demokratike të domosdoshme për konsolidimin demokratik të Kosovës dhe integrimin e ardhshëm euroatlantik. Edhe njëherë, e nxisim Qeverinë e Kosovës të lë anash mospajtimet politike, të përqafojë përgjegjësitë e saj demokratike dhe të zbatojë plotësisht të gjitha vendimet e Gjykatës”, thuhet në deklaratë. /Express/