Shkurt rreth shfaqjes “Udhëtim i gjatë drejt natës” që nesër vjen premierë në TKK - Gazeta Express
string(79) "shkurt-rreth-shfaqjes-udhetim-i-gjate-drejt-nates-qe-neser-vjen-premiere-ne-tkk"

Arte

Gazeta Express

30/05/2023 15:56

Shkurt rreth shfaqjes “Udhëtim i gjatë drejt natës” që nesër vjen premierë në TKK

Arte

Gazeta Express

30/05/2023 15:56

Nesër ka premierën shfaqja me “Udhëtimi i gjatë drejt natës” me regji të Iliriana Arifi në Teatrin Kombëtar të Kosovës. Më poshtë janë detajet e shkurtra rreth shfaqjes.

Shfaqja portretizon familjen Tajron, udhëtimin e tyre emocional në sfidat e varësisë dhe pasojat e saj të thella. Xhejms Tajron, babai, lufton me alkoolizmin ndërsa gruaja e tij, Meri, përballet me varësi nga morfina. Djemtë e tyre, Xhejmi dhe Edmund, gjithashtu luftojnë me alkoolizmin dhe sëmundjen e tuberkulozës.

Lexo Edhe:

Në këtë shfaqje me emocione të fuqishme, familjarët përballen me njëri-tjetrin dhe demonët e tyre të brendshëm, duke i shpërfaqur veprimet, keqardhjet dhe gabimet e tyre të kaluara dhe të tanishme. Ndërsa mesnata afrohet përmes tiktakeve të orës, tensionet rriten, sekretet zbulohen dhe realiteti i thellë i situatës së tyre bëhet i pamohueshëm.

“Udhëtim i gjatë drejt natës” shërben si një kujtesë prekëse për fuqinë shkatërruese të varësisë, jo vetëm për individin, por edhe për familjen. Poashtu shpërfaqë rëndësinë jetike të ndjeshmërisë dhe mirëkuptimit në përballje me varësinë, duke theksuar nevojën për komunikim të hapur dhe sinqeritet të palëkundur për ta mposhtur atë.

“Udhëtim i gjatë drejt natës” ndriçon rrugën drejt shërimit dhe ofron një mesazh të fuqishëm shprese në mes të netëve më të errëta.

Autor: Eugene O’Neill

Regjisore: Iliriana Arifi

Luajnë: Ernest Malazogu, Arta Selimi, Allmir Suhodolli, Don Shala, Florie Bajoku

Dramaturge: Zoga Çeta Çitaku

Skenograf: Bekim Korça

Kostumografe: Njomza Luci

Kompozitor: Memli Kelmendi

Asistent regjie: Astrit Bytyqi

Realizator i kostumeve: Shemsi Avdiu

Realizator i skenografisë: Armend Hyseni

Mjeshtër ndriçimi: Mursel Bekteshi, Sherif Sahiti

Inspicient: Bajram Mehmetaj

Disejni: Nita Qahili

Foto/video: Erman Musliu