Shkaktarët e zakonshëm të dhimbjes së kokës - Gazeta Express

Shneta

Gazeta Express

20/08/2021 17:12

Shkaktarët e zakonshëm të dhimbjes së kokës

Shneta

Gazeta Express

20/08/2021 17:12

Ndonjëherë dhimbjet e kokës na befasojnë plotësisht dhe shkatërrojnë gjithçka “të planifikuar” për atë ditë. Shumica prej tyre do të largohen vetë pa përdorimin e ndonjë ilaçi kundër dhimbjeve.

Për të mos trajtuar dhimbjet e kokës kur ato ndodhin, është shumë më efektive të përqendroheni në mënyrën e parandalimit të tyre.

Lexo Edhe:

Shumë gjëra të ndryshme mund të shkaktojnë dhimbje koke. Mjedisi, aromat, ushqimi, niveli i stresit, faktorët e motit.

Për të parandaluar dhimbjet e kokës në të ardhmen, shikoni prapa dhe përpiquni të kuptoni se çfarë mund t’i ketë shkaktuar ato.

Dhimbjet e zakonshme të kokës si dhimbjet e kokës nga tensioni dhe migrena kanë disa shkaktarë të zakonshëm që njerëzit mund t’i shmangin.

Dhimbjet e kokës nga tensioni shpesh shkaktohen nga stresi, mungesa e gjumit, lodhja, uria, dehidratimi, madje edhe largimi nga kafeina nëse pini kafe.

Sigurimi i sasisë së duhur të gjumit, ushqimi i rregullt dhe uji mund të parandalojnë dhimbjet e kokës nga tensioni.

Migrena, nga ana tjetër, mund të shkaktohet nga ushqime të ndryshme dhe alkooli, ndjeshmëria ndaj dritës dhe zërit.