Shenja të qarta se po humbisni kohën tuaj me personin e gabuar - Gazeta Express
string(62) "shenja-te-qarta-se-po-humbisni-kohen-tuaj-me-personin-e-gabuar"

Shneta tjera

Gazeta Express

11/04/2024 19:37

Shenja të qarta se po humbisni kohën tuaj me personin e gabuar

Shneta tjera

Gazeta Express

11/04/2024 19:37

Mendoni se nëse thjesht bëni durim dhe keni pak më shumë mirëkuptim, marrëdhënia juaj do t’i rezistojë të gjitha sfidave dhe do të qëndrojë së bashku për pjesën tjetër të jetës? Përgjigjuni këtyre 6 pyetjeve që hapin sytë.

Nuk janë të rralla (fatkeqësisht) që njerëzit kanë iluzionin se janë në një marrëdhënie që kërkon përpjekje, sepse nëse janë vetëm të durueshëm, tolerantë, kuptojnë pasiguritë e partnerit ose shenjat e qarta të mosrespektimit, “dashuria do të fitojë” dhe ata do qëndroni bashkë deri në fund të jetës.

Lexo Edhe:

Megjithatë, ka shenja që tregojnë qartë se personi tjetër në lidhje nuk ka (më) të njëjtat ndjenja…

Pse pajtohemi me këtë lloj marrëdhënieje dhe jete në gënjeshtër? Ose nuk e dimë se si duhet të jetë një marrëdhënie e shëndetshme ose kemi frikë nga vetmia, por e sigurt është se nuk e kuptojmë se kur është koha të “ngremë duart” dhe të vazhdojmë përpara.

Nëse e gjetët veten në këtë përshkrim, duhet ta dini se po gënjeni veten. Përgjigjuni këtyre pyetjeve dhe sytë tuaj do të hapen!

I ndani sekretet tuaja më intime?

Komunikimi është çelësi i një marrëdhënieje të shëndetshme. Nëse nuk keni mundur kurrë t’i hapni shpirtin njëri-tjetrit dhe të thoni atë që nuk do të ndanit me asnjë person tjetër, do të thotë se keni një problem. Shenja e një marrëdhënieje të vërtetë dhe të sinqertë është vetëm kur keni një marrëdhënie të veçantë me personin që doni.

A përpiqeni të dukeni të lumtur para të tjerëve?

A përpiqeni më shumë të dukeni të lumtur në sytë e të tjerëve sesa të zgjidhni problemet që keni në marrëdhënien tuaj? Arsyet janë të qarta: ose nuk dëshironi që familja dhe miqtë tuaj të kuptojnë se gjërat nuk po shkojnë mirë mes jush, ose keni shumë siklet t’u tregoni se cila është situata në të vërtetë. Dështimi emocional nuk duhet t’ju turpërojë para të tjerëve, por t’ju motivojë të zgjidhni keqkuptimet tuaja.

A ju rrah zemra kur mendoni për të kaluarën?

Çfarë ndjeni kur mendoni për partnerin apo për të shkuarën së bashku? A ju rrah zemra? A shfaqet një buzëqeshje në fytyrën tuaj? Nëse jeni përgjigjur “jo”, atëherë është e qartë se nuk jeni të detyruar nga asgjë e veçantë. Nuk duhet të vazhdoni me një marrëdhënie në të cilën nuk shihni më asgjë të bukur dhe të veçantë, por vetëm rutinë, banalitet të përditshëm…

Ndiheni konfuz gjatë gjithë kohës?

Është normale të ndiheni kështu në fillim të lidhjes tuaj, kur nuk e njihni ende njëri-tjetrin dhe nuk keni guxim të flisni për gjithçka që keni në zemër. Por gjërat duhet të bëhen mjaft të qarta pas një kohe. Nëse pas disa muajsh takime ende pyesni veten se çfarë ndjen personi tjetër, duhet të mendoni nëse ai është vërtet njeriu me të cilin dëshironi të kaloni pjesën tjetër të jetës.

A po planifikoni një të ardhme së bashku?

Një marrëdhënie e rreme është ajo në të cilën njëri ose të dy partnerët nuk besojnë vërtet. Planet për të ardhmen mungojnë plotësisht, dhe marrëdhënia bazohet vetëm në shpresën se do të mbijetoni pavarësisht nga problemet dhe do të qëndroni së bashku në të ardhmen.

Po ngatërroni epshin dhe dashurinë?

Vetëm për shkak se shkoni mirë në shtrat nuk do të thotë se gjithçka po shkon mirë mes jush. Për fat të keq, gjërat magjike fillojnë në shtrat dhe përfundojnë aty, ndaj nuk mund të thuash se po shijon një marrëdhënie për të cilën ia vlen të luftosh në të ardhmen. Shijoni këto momente intime, por mbani në mend se në një moment duhet t’i jepni fund lidhjes nëse mungojnë të gjithë elementët e tjerë kyç.