Shega përmirëson kujtesën - Gazeta Express

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

01/05/2021 0:27

Shega përmirëson kujtesën

Ushqimi/Dieta

Gazeta Express

01/05/2021 0:27

Ka disa fakte se shega mund të përmirësojë kujtesën.

Një studim i pacientëve kirurgjikë zbuloi se 2 gram ekstrakt shegë parandaluan mungesën e kujtesës pas operacionit.

Një tjetër studim në 28 të rritur dhe të moshuarit të cilat ankoheshin nga kujtesa gjeti se 8 gramë (237 ml) lëng shege në ditë shënuan ndjeshëm përmirësimin e kujtesës verbale dhe vizuale.

Studimet në minj gjithashtu sugjerojnë se shega mund të ndihmojë në luftimin e sëmundjes Alzheimer.