Serbia shkon në zgjedhje të parakohshme në prill 2022 - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

15/09/2021 20:29

Serbia shkon në zgjedhje të parakohshme në prill 2022

Lajme

Gazeta Express

15/09/2021 20:29

Serbia mund të mbajë zgjedhje me 3 ose 17 prill të vitit të ardhshëm. Konfirmimin e bëri vetë presidenti, Aleksandër Vuçiç, i cili i bëri thirrje opozitës që të marrë pjesë në këtë proces të rëndësishëm.

Për vitin 2022, Serbia parashikon që në të njëjtën datë të mbajë zgjedhje presidenciale, lokale për qytetin e Beogradit si dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Lexo Edhe:

Megjithatë, nuk është e qartë ende nëse do të ketë dakordësi mes shumicës dhe opozitës, e cila në qershor të vitit të kaluar, bojkotoi zgjedhjet me pretendimin që Vuçiç ushtron ndikim të madh në institucionet shtetërore.

Presidenti serb u është përgjigjur këtyre kritikave duke theksuar se pushteti sigurohet duke marrë pjesë dhe duke i fituar zgjedhjet.