Seneka: zjarri, prova e floririt - Gazeta Express
string(30) "seneka-zjarri-prova-e-floririt"

Seneka: zjarri, prova e floririt

Arte

Gazeta Express

19/09/2023 14:56

Tragjedia në jetë nuk është të mos arrish objektivin. Tragjedia është të mos kesh një objektiv për të arritur. Gjithçka që ti dëshiron, ndodhet në anën tjetër të murit të frikës. Zjarri është prova e floririt. Vështirësitë janë prova e njerëzve të fortë. Një prej cilësive më të bukura të miqësisë së vërtetë është të kuptosh dhe të të kuptojnë. Lumturia e vërtetë është… të shijosh të tashmen, pa varësinë plot ankth prej të nesërmes. Shpata nuk vret asnjëherë askënd; ajo është një mjet në duart e vrasësit. Për babëzinë, e gjithë natyra është shumë pak. Sa më pak e meritojmë fatin e mirë, aq më shumë shpresojmë për të. Një burri i shkon më shumë që të qeshë me jetën, se sa të qahet prej saj. Zemërimi është si ato rrënojat që shemben dhe përplasen me gjithçka që gjejnë poshtë. Vdekja është dëshira e disave, çlirimi i të shumtëve dhe fundi i të gjithëve./Hejza