Së shpejti ekspozita “Sense of Balance” në Open Art Gallery - Gazeta Express
string(57) "se-shpejti-ekspozita-sense-of-balance-ne-open-art-gallery"

Së shpejti ekspozita “Sense of Balance” në Open Art Gallery

Arte

Gazeta Express

17/04/2024 14:00

Më 20 prill, në Open Art Gallery hapet ekspozita “SENSE OF BALANCE”,  me veprat e të dy artisteve nga Mali i Zi,  MERSIHA RESULBEGOVIĆ MAVRIĆ dhe VAHIDA  HASANAGA NIMANBEGU, kuruar nga Zake Prelvukaj.

MERSIHA RESULBEGOVIĆ MAVRIĆ

Lexo Edhe:

E lindur më 27 shkurt 1980 në Tivar. E diplomuar në Akademinë e Arteve në Cetinë në vitin 2005 në departamentin e dizajnit grafik në klasën e profesorit Milo Grozdaniq. Ka marr pjesë mbi 60 ekspozita kolektive. Morri pjesë po ashtu në disa koloni. Punon dizajnin grafik dhe është profesoreshë e artit figurativ në shkollën fillore Marshal Tito – Ulqin. Themeluese e OJQ-së shoqata Trashëgimia. Ajo ndër vite përveç krijimit të saj artistik është marrë edhe me organizimin e eventeve të ndryshme kulturore, projekteve mjedisore, eventeve dhe aksioneve humanitare. Mori pjesë në organizimin e ekspozitave individuale të bashkëqytetarëve të saj, piktorëve dhe piktoreve, me të cilët kishte edhe ekspozita kolektive. Gjithashtu është një nga organizatorët e homazhit për krijimtarinë artistike të grafistit Rudi Goga.

VAHIDA HASANAGA NIMANBEGU

E lindur me 1973 ne Tivar.

Shkollimi:

-1994. Diplomoi ne Shkollen e Larte te Arteve te Bukura dhe Arteve Aplikative ne Beograd

, dapartamenti per aranzher.

-1996. Diplomoi ne Shkollen e Larte te Arteve te Bukura dhe Arteve Aplikative në Beograd, departamenti për arsimetar te artit figurative.

-2002. Diplomoi ne Fakultetin e Arteve Aplikative, departamneti për pikture.

Antare e SHAMTZ ( Shoqata Artistike e Malit te Zi)

Cmimet:

-2008 Çmimi i Sallonit të Zemunit për pikturë

-2009 Larareate e cmimit “Lubarda, Milunoviq dhe Stijoviq”, për pikturë

-2010. Shpërblimi vjetor për pikturë, “Draudacum”, Gostivar, Maqedonia.

-2013 Mirënjoheje e TVT për punën gjate vitit.

-2015 Çmimi I Sallonit Vjeshtor të Gjilanit