Samsung do të investojë 206 miliardë dollarë deri në vitin 2023 për rritjen pas pandemisë - Gazeta Express

AutoTech

Gazeta Express

24/08/2021 10:49

Samsung do të investojë 206 miliardë dollarë deri në vitin 2023 për rritjen pas pandemisë

AutoTech

Gazeta Express

24/08/2021 10:49

Grupi Samsung do të investojë 206 miliardë dollarë në tre vitet e ardhshme për të zgjeruar gjurmët e tij në biofarmaceutikë, inteligjencë artificiale, gjysmëpërçues dhe robotikë në epokën pas pandemisë, tha Samsung Electronics Co Ltd.

Xhevahiri i konglomeratit më të madh të Koresë së Jugut të martën tha se investimi deri në vitin 2023 do të ndihmojë në forcimin e pozitës globale të grupit në industritë kryesore si prodhimi i çipave, duke e lejuar atë të kërkojë mundësi rritjeje në fusha të reja të tilla si robotika dhe telekomunikacioni i gjeneratës së ardhshme.

Lexo Edhe:

Samsung Electronics, prodhuesi më i madh i çipave të kujtesës në botë, tha se grupi planifikon të forcojë teknologjinë dhe udhëheqjen e tregut përmes bashkimeve dhe blerjeve. Ai nuk siguroi një ndarje të shifrave të investimeve.

Firma nuk tha nëse shifra e fundit e investimit përfshin 17 miliardë dollarë që thuhet se po shpenzonte për një fabrikë të re të kontratës së çipave në SHBA. Plani është 30% më i madh se strategjia e mëparshme trevjeçare e Samsung e paraqitur në vitin 2018. Grupi vendosi të rrisë investimet për të mbajtur lidershipin teknologjik, veçanërisht gjatë “situatave emergjente” brenda dhe jashtë vendit.

“Industria e çipave është pllaka e sigurisë e ekonomisë koreane … Investimi ynë agresiv është një strategji mbijetese në një kuptim që sapo të humbim konkurrencën tonë, është pothuajse e pamundur të kthehemi,” tha Samsung Electronics në një deklaratë./Reuters/