Sa është temperatura më e lartë që mund të durojë njeriu? - Gazeta Express
string(56) "sa-eshte-temperatura-me-e-larte-qe-mund-te-duroje-njeriu"

Shneta tjera

Gazeta Express

11/07/2023 21:11

Sa është temperatura më e lartë që mund të durojë njeriu?

Shneta tjera

Gazeta Express

11/07/2023 21:11

Studime të ndryshme sugjerojnë se deri në vitin 2050, temperatura mund të arrijë deri në 50 gradë Celcius.

Por, çfarë thotë shkenca për këtë dhe cila është temperatura maksimale mjedisore që mund të përballojë njeriu?

Lexo Edhe:

Sipas komunitetit shkencor, temperatura maksimale e mjedisit që njerëzit mund të durojnë dhe që mund të mbijetojnë është 55 gradë.

Ky proces fillon në 41 gradë, kur njeriu fillon të humbasë qelizat në rast të moshidratimit, çelësi për të shmangur sëmundjet për shkak të nxehtësisë.

Nga regjistrimi i temperaturave më të larta, periudha e mbijetesës së qenies njerëzore është e kufizuar. Qenia njerëzore do të zgjaste më pak se 20 minuta në një temperaturë prej 127 gradë.