Rron Gjinovci përllogarit pagat me koeficientin që caktoi Qeveria: Këto janë rroga të mjerimit dhe varfërisë - Gazeta Express
string(107) "rron-gjinovci-perllogarit-pagat-me-koeficientin-qe-caktoi-qeveria-keto-jane-rroga-te-mjerimit-dhe-varferise"

Lajme

Gazeta Express

01/02/2023 11:14

Rron Gjinovci përllogarit pagat me koeficientin që caktoi Qeveria: Këto janë rroga të mjerimit dhe varfërisë

Lajme

Gazeta Express

01/02/2023 11:14

Aktivisti Rron Gjinovci ka reaguar pasi Qeveria e Kosovës vendosi që vlera monetare e koeficienit të pagave të jetë 105 euro për këtë vit.

Gjinovci ka përllogaritur pagat për disa pozita bazuar në këtë vlerë të koeficientit, duke thënë se kjo janë paga të mjerimit dhe varfërisë.

Lexo Edhe:

“Keto rroga jane rroga te mjerimit dhe varferise. Ideja hajde krejt t’jena bashke ne varferi, eshte ide e gabume”, ka shkruar Gjinovci.

Qeveria e Kosovës, në mbledhjen e sotme, ka vendosur që vlera monetare e koeficientit të pagave të jetë 105 euro për vitin 2023, e 110 euro për vitin 2024.

“Pas këtij procesi shumë kompleks e voluminoz, është mbërritur të vlera e koeficientit për vitiin 2023 dhe ai është 105, ndërsa në janar të vitit 2024 sipas përllogaritjes së Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve ai do të jetë 110 euro”, ka thënë kryeministri Albin Kurti.

Kjo shumë do të shumëzohet me nivelin e koeficientit – që varion nga 2 deri në 18 – dhe prodhon vlerën e pagës.

Nivelet e koeficientëve mund t’i gjeni këtu.