Rreth 400 gigabyte të dhëna nga karriera e presidentit, thirrje për hetimin e Joe Biden - Gazeta Express
string(86) "rreth-400-gigabyte-te-dhena-nga-karriera-e-presidentit-thirrje-per-hetimin-e-joe-biden"

Shqiperi

Gazeta Express

24/01/2023 22:41

Rreth 400 gigabyte të dhëna nga karriera e presidentit, thirrje për hetimin e Joe Biden

Shqiperi

Gazeta Express

24/01/2023 22:41

Disa grupe mbikëqyrëse në SHBA po bëjnë thirrje që të dhënat e Joe Biden nga vitet e tij të Senatit të hetohen si dokumente të klasifikuara pasi një pjesë tjetër e materialit u gjet në shtëpinë e tij në Wilmington, Delaware .

Ka gjithashtu thirrje për të kontrolluar shtëpinë e tij në plazh në Rehoboth, Delaware. Avokatët personalë të Biden kontrolluan shtëpinë, por thanë se nuk kishte asnjë material të klasifikuar atje.

Lexo Edhe:

Universiteti i Delaware strehon 1,875 kuti dhe mbi 400 giga të dhëna digjitale nga karriera 36-vjeçare e Biden në Senat. Ai i depozitoi të dhënat e tij atje në fund të shërbimit të tij.

“FBI-ja gjithashtu duhet të kontrollojë të dhënat e Senatit të Biden të ruajtura në Universitetin e Delaware, si dhe shtëpinë e tij në plazh”, tha avokati i NLPC, Paul Kamenar.

Grupe të tjera po bëjnë gjithashtu thirrje për kërkime të ngjashme. Ndërsa ishte në Senat, Biden shërbeu në Komitetin e Senatit për Marrëdhëniet me Jashtë dhe kishte akses në materiale të klasifikuara. Dokumentet e klasifikuara në lidhje me atë periudhë kohore u gjetën në shtëpinë e tij në Wilmington.