A do të paguajë Qeveria përsëri miliona për rrymën në veri, flet Rizvanolli - Gazeta Express
string(80) "rizvanolli-thote-se-kane-dhene-zotime-qe-te-vazhdojne-ta-paguajne-rrymen-ne-veri"

A do të paguajë Qeveria përsëri miliona për rrymën në veri, flet Rizvanolli

Lajme

Gazeta Express

06/10/2022 11:48

Ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ka thënë se Qeveria e Kosovës do t’i respektojë zotimet e saj për të mbuluar kërkesat për energji në gjithë vendin.

Por, këtë do ta bëjnë deri në momentin kur skadon marrëveshja e arritur me kompaninë serbe Elektroserver, për të cilën tha se zbatimi i saj nuk është i plotë.

Lexo Edhe:

“Kemi zotime ndërkombëtare për të mbuluar kërkesën e energjisë elektrike që vjen brenda kufijve të Kosovës kudo qoftë ajo dhe ne jemi zotuar që këtë do ta bjëmë deri në momentin kur skadon afati i marrëveshjes. Jemi në një kohë kur realizimi i marrëveshjes nuk është i plotë, sipas afateve që kanë qenë. Sido që të jetë, ka përparim, si dhe me BE-në dhe me partenerët e tjerë janë duke u diskutuar hapat e ardhshëm sa i përket kësaj”.

Kjo kompani u ngarkua të bëjë edhe furnizimin, edhe faturimin e rrymës së shpenzuar në veri të Kosovës – zonë e banuar me shumicë serbe.

Pas marrëveshjes, Elektroserver nuk i ka dorëzuar të dhënat e fundit për konsumatorët në Kompaninë për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë – KEDS dhe te Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të Energjisë Elektrike në Kosovë – KOSTT./Gazeta Express/