Rithemelimi mbështet amnistinë penale, propozojnë disa ndryshime - Gazeta Express
string(63) "rithemelimi-mbeshtet-amnistine-penale-propozojne-disa-ndryshime"

Rithemelimi mbështet amnistinë penale, propozojnë disa ndryshime

Shqiperi

Gazeta Express

03/04/2024 18:31

Grupi parlamentar i Partisë Demokratike është shprehur sot në  mbështetje të ligjit për “Amnistinë penale”.

Në një shkresë drejtuar Kryetares së Kuvendit, Lindita Nikolla, kreu i grupit parlamentar të PD-së, Gazment Bardhi u shpreh se është propozuar që të përjashtohen nga vuajtja e dënimit dhe ndjekja penale të gjithë personat e gjykuar apo hetuar për vepra penale të kryera gjatë grumbullimeve dhe manifestimeve të kryera deri në datën 31 mars 2024, pavarësisht datës së regjistrimit të tyre.

Lexo Edhe:

“Grupi parlamentar i Partisë Demokratike ka propozuar përjashtimin nga amnistia, qoftë sa i përket vuajtjes së dënimit, uljes së dënimit apo ndjekjes penale, të gjithë funksionarët e lartë të hetuar dhe/ose gjykuar nga strukturat e posaçme antikorrupsion apo që janë subjekt i deklarimit të pasurisë, si deputetë apo kryebashkiakë”, u shpreh Bardhi.

Po ashtu, grupi parlamentar i Partisë Demokratike ka propozuar një rritje të masës së përfitimeve nga amnistia, qoftë në drejtim të uljes së dënimit me 2 vite për gratë dhe 1.5 vite për burrat, qoftë në drejtim të datës së dënimit, fillimit të hetimeve apo kryerjes së veprës penale deri në 31 mars 2024, nga 31 janari 2024 që parashikonte versioni aktual i projektligjit.