Rezervistëve rusë, u është thënë të përdorin tamponë për plagët luftarake - Gazeta Express
string(72) "rezervisteve-ruse-u-eshte-thene-te-perdorin-tampone-per-plaget-luftarake"

Lajme

Gazeta Express

30/09/2022 14:01

Rezervistëve rusë, u është thënë të përdorin tamponë për plagët luftarake

Lajme

Gazeta Express

30/09/2022 14:01

Trupat ruse të sapomobilizuara rezervë u është thënë që të marrin furnizimet e tyre të ndihmës së parë luftarake, sipas inteligjencës së Mbretërisë së Bashkuar.

Ushtarët që mbërrijnë në linjat e frontit janë këshilluar se produktet sanitare për femra janë një zgjidhje me kosto efektive, shkruan Skynews

Lexo Edhe:

“Trajnimi mjekësor dhe ndërgjegjësimi për ndihmën e parë ka të ngjarë të jetë i dobët. Disa trupa ruse kanë marrë tufat e tyre moderne, të stilit perëndimor, por i kanë vendosur ato në pajisjet e tyre duke përdorur lidhëse kabllosh, në vend që me Velcro të ofruar – ndoshta sepse pajisjet e tilla janë të pakta dhe mund të grabiten”.

“Kjo është pothuajse e sigurt se do të pengojë ose e bën të pamundur aplikimin në kohë të kujdesit të torniquet në rastin e gjakderdhjes katastrofike në fushën e betejës”, thuhet në një njoftim nga Ministria e Mbrojtjes britanike.

Ministria e Mbrojtjes tha se kjo mungesë e pajisjeve mjekësore po kontribuon pothuajse me siguri në një “gjendje në rënie të moralit dhe mungesë vullneti për të ndërmarrë operacione sulmuese” në shumë njësi në Ukrainë.