Restoranti ku shërbejnë robotët - Gazeta Express

Fun

Gazeta Express

17/01/2021 10:56

Me i fundit

dpt

Restoranti ku shërbejnë robotët

Fun

Gazeta Express

17/01/2021 10:56

Që nga viti 2010, në Bangkok të Tajlandës, restoranti japonez Hajime tërheq mijëra klientë për veçantinë e tij: pijet dhe ushqimin, klientëve ia sjellin kamarierët-robotë.

Pikërisht falë kësaj karakteristike, në kohë pandemie ky restorant është një nga më të sigurtit.

Ndryshe nga restorantet e tjerë kudo në botë, viti 2020 për Hajime ka qenë i kënaqshëm ekonomikisht, pasi numri i klientëve që kanë konsumuar ushqim aty është dyfishuar, në krahasim me vitin 2019.