“Respektoni marrëveshjen konsensuale të 5 qershorit”, apeli i raporterit për Shqipërinë në PE: Përmbahuni nga çdo ndryshim i njëanshëm - Gazeta Express

“Respektoni marrëveshjen konsensuale të 5 qershorit”, apeli i raporterit për Shqipërinë në PE: Përmbahuni nga çdo ndryshim i njëanshëm

Shqiperi

Gazeta Express

29/09/2020 16:38

MEP-david-lega-1

Raporteri për Shqipërinë i Grupit PPE në Parlamentin Evropian David Lega, duke theksuar rendesine e zgjedhjeve te lira e te ndershme ne Shqiperi, si parakusht i integrimit ne BE, u ka bere apel paleve politike te zbatojne paktin e 5 qershorit, te miratuar me konsensus dhe te mbeshtetur nderkombetarisht. 

Me nje shenim ne llofarine tij ne Twitter, ai shkruan:

Zgjedhjet e lira dhe të ndershme janë një parakusht themelor i integrimit në BE. Reforma zgjedhore e 5 qershorit u miratua në mënyrë konsensuale dhe u mbështet ndërkombëtarisht dhe duhet të zbatohej siç ishte rënë dakord.

Ndryshimet e njëanshme në këtë fazë janë kundër rekomandimeve të OSBE / ODIHR si dhe vendimit të Këshillit të BE për hapjen e negociatave të pranimit. PPE nxit autoritetet të përmbahen nga çdo ndryshim i njëanshëm dhe të respektojnë marrëveshjen konsensuale siç jane zotuar.