Reprizë, shfaqja ‘MEMORANDUMI’ / Teatri ‘Adriana’ - Gazeta Express
string(42) "reprize-shfaqja-memorandumi-teatri-adriana"

Reprizë, shfaqja ‘MEMORANDUMI’ / Teatri ‘Adriana’

Arte

Gazeta Express

08/02/2023 15:46

Më 10 shkurt në Teatrin ‘Adriana’ në Ferizaj, luhet reprizë, shfaqja me autor Vaclav Havel, ‘MEMORANDUMI’, më fillim nga ora 19:00.

“Memorandumi” nga Vaclav Havel është një komedi e errët politike që parodizon burokracinë dhe konformitetin. Ngjarja është e vendosur në një organizatë ku në mënyrë që komunikimet ndër-zyrtare të përshpejtohen me efikasitet të lartë, shpiket një gjuhë e re artificiale – “Ptajdipi” e cila supozohet se do të thjeshtësonte punën e zyrtarëve të saj dhe ta bënte komunikimin ndër-zyrtar më të sakt dhe më të lehtë. Përkundrazi, pikërisht kjo “gjuhë” e inkuadruar si një eksperiment do ti shpie nëpunësit e organizatës drejt dehumanizimit dhe tjetërsimit, e që përfundimisht e pashmangshëm ata shkojnë drejt një rrethi të tmerrshëm vicioz të një sistemi ngulfatës edhe më burokratik.

Lexo Edhe:

Regjisor i shfaqjes: Agon Myftari

/Express/