Reduktoni përdorimin e rrjeteve sociale, shpëtoni nga depresioni! Ja çfarë thotë studimi - Gazeta Express
string(86) "reduktoni-perdorimin-e-rrjeteve-sociale-shpetoni-nga-depresioni-ja-cfare-thote-studimi"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

31/05/2024 20:08

Reduktoni përdorimin e rrjeteve sociale, shpëtoni nga depresioni! Ja çfarë thotë studimi

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

31/05/2024 20:08

Një studim i kryer nga kërkuesit në Universitetin e Pensilvanisë, pretendon se është i pari që gjen një lidhje rastësore direkte mes heqjes dorë nga mediat sociale dhe përmirësimit të depresionit dhe vetmisë.

Studimi ka zbuluar se studentët që kufizonin përdorimin e përditshëm të Facebook, Instagram dhe Snapchat në 10 minuta në ditë, kishin përjetuar rënie të ndjeshme të simptomave depresive.

Lexo Edhe:

Kufizimi i përdorimit të Facebook, Instagram dhe Snapchat, në mënyrë direkte çon në reduktim të vetmisë dhe depresionit sipas studimit të publikuar nga kërkuesit në Universitetin e Pensilvanisë. Në kuadër të studimit, kërkuesit kanë vëzhguar 143 studentë përgjatë tre javëve.

Studentët u ndanë në dy grupe; njëri që vazhdonte të përdorte normalisht mediat sociale, dhe tjetri që ishte i kufizuar të përdorte çdo shërbim social për 10 minuta në ditë. Eksperimenti zbuloi se grupi që kishte përdorur mediat sociale në mënyrë të kufizuar, tregonte rënie të simptomave depresive.

“Moskrahasimi i jetës me të tjerët kishte pasoja shumë më të forta nga sa ishte imagjinuar dhe unë u ndjeva më pozitiv për veten gjatë këtyre javëve”, tha një nga studentët. “Është ironike, por ndoshta jo e habitshme, që reduktimi i rrjeteve sociale, që duket sikur na ndihmon të lidhemi me të tjerët, në fakt ndihmon njerëzit të ndihen më pak të vetmuar dhe depresivë”, thuhet në studim.