“Rebelimi i përditshëm”-diskutim në Dokufest - Gazeta Express
string(42) "rebelimi-i-perditshem-diskutim-ne-dokufest"

“Rebelimi i përditshëm”-diskutim në Dokufest

Arte

Gazeta Express

04/08/2022 17:19

Në mesditën e së shtunës, në qytetin e Prizrenit pritet të diskutohet për REBELIMIN E PËRDITSHËM.

Këtij diskutimi, një ditë më parë do t’i paraprijë hapja e eventit të Dokufestit.

Lexo Edhe:

Në kuadër të Dokufestit është edhe REBELIMI I PËRDITSHËM, që do të moderohet nga Defne Koryürek.

Të ftuar në rolin e Panelistëve janë: Ares Shporta, Levon Bagış, Jeton Jagxhiu dhe Sevil Baştürk

“Përballë krizës klimatike, një sistem të harxhuar të rrjeteve ekologjike, lidhjeve të prishura të habitatit dhe larminë e humbur kulturore dhe gjuhësore në një planet të dërmuar nga mizoritë njerëzore, ne jemi në gjendje të mbijetesës. Sjellja e drejtësisë, bollshmërisë, miqësisë dhe gjallërisë për të gjithë do të jetë shqetësimi kryesor për dekadat në vijim, si një sprovë e jashtëzakonshme e historisë së njerëzimit. Kjo kërkon një kulturë dhe praktikë të rezistencës në përditshmëri.”

/ Gazeta Express