Rama: Shqipëria, mbështetje Kosovës për të përafruar legjislacionin me BE-në - Gazeta Express
string(74) "rama-shqiperia-mbeshtetje-kosoves-per-te-perafruar-legjislacionin-me-be-ne"

Rama: Shqipëria, mbështetje Kosovës për të përafruar legjislacionin me BE-në

Shqiperi

Gazeta Express

08/12/2023 20:12

Nga Kongresi i PS, Kryeministri Edi Rama u shpreh sot se Shqipëria do të ndihmojë bujarisht edhe Kosovën në procesin e përafrimit të legjislacionit me BE-në, edhe pse ende nuk është një vend kandidat në BE.

Sipas tij, “Shqipëria jo vetëm do ta bëjë procesin e përfarimit të legjislacionit, por do ta bëjë shumëfish më shpejt se vendi që i ka bërë më shpejt deri tani”.

Lexo Edhe:

“Dhe bujarisht do të ndihmojmë edhe Kosovën, që ende nuk është kandidat, por askush nuk e pengon dot që ta nisë mbivendosjen e legjislacionit dhe të jetë de facto një shtet që në legjislacion funksionon si një vend i BE-së”, theksoi ai.