QMK: Gjatë natës së kaluar janë regjistruar nëntë zjarre në hapësira të hapura - Gazeta Express
string(77) "qmk-gjate-nates-se-kaluar-jane-regjistruar-nente-zjarre-ne-hapesira-te-hapura"

Ballina

Gazeta Express

26/02/2024 11:30

QMK: Gjatë natës së kaluar janë regjistruar nëntë zjarre në hapësira të hapura

Ballina

Gazeta Express

26/02/2024 11:30

Në 24 orët e fundit në vend janë regjistruar nëntë zjarre në hapësira të hapura. Zjarrfikësit kanë shuar të gjitha, duke shuar njëkohësisht edhe zjarre të tjera në zonat e banuara, njoftojnë nga Qendra për Menaxhim me Kriza.

Nga QMK bëjnë thirrje që të mos ndizet zjarre në hapësira, ndërsa eventualisht nëse ka ndonjë shpërthim të zjarrit të paraqitet sa më shpejtë të jetë e mundur në numrin e rasteve urgjente 112.

Lexo Edhe:

Gjatë natës së kaluar janë regjistruar gjithsej 1.924 thirrje të rasteve urgjente në numrin 112 në QMK, prej të cilave 44.75 për qind ishin thirrje “reale”, dhe 55.25 për qind për nevoja të tjera të qytetarëve që nuk ishin urgjente. 48.83 për qind i janë drejtuar policisë, 46.09 për qind ndihmës urgjente mjekësore dhe 2.73 për qind zjarrfikësve nga thirrjet aktuale në 112 në QKM.