Qentë endacakë, problem i pazgjidhur - Gazeta Express
string(35) "qente-endacake-problem-i-pazgjidhur"

Lajme

Gazeta Express

21/01/2022 23:52

Qentë endacakë, problem i pazgjidhur

Lajme

Gazeta Express

21/01/2022 23:52

Gazetar: Unitet Berisha

Pamje me qentë endacakë sheh shpesh në kryeqytet. Përveç  kryeqytetit qentë endacakë në numër të madh shihen edhe në qytetet të tjera të Kosovës.

Lexo Edhe:

Cak i një sulmit pikërisht nga ta, e që janë shumë të tilla ditëve të fundit ishte edhe Liridon Doraci deri sa po shkonte në punë.

Por rrugën iu desh ta ndryshojë edhe të shkoj për tretman mjekësor në Qendrën Emergjente.

Doraci ka thënë se zgjidhja e vetme për qentë endacak është izolimi i tyre nga komunat përkatëse.

Edhe përfaqësues të institucioneve përkatëse kanë mendim të njëjtë.

Lamir Thaçi, zëdhënës i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë  tha se komunat duhet të kenë  kontrata për trajtimin e qeneve endacakë sipas standardeve evropiane.

Në dhjetor të vitit 2020 plani i veprimit i cili kërkohet të implementohet nga të gjitha komunat që politika të vazhdojë që në fakt prej tri deri në 4 vite të bëhet rregullimi i çështjes përgjithmonë.

VIDEO