Qentë bëjnë sërf në Kaliforni - Gazeta Express
string(29) "qente-bejne-serf-ne-kaliforni"

Qentë bëjnë sërf në Kaliforni

Fun

Gazeta Express

21/09/2022 22:08

Pronarë qensh me qentë e tyre u mblodhën në bregun e detit Del Mar në Kaliforni, me një qëllim të rëndësishëm. Ata u bënë pjesë e garës së 17-të vjerore të qendrës Helen Woodward Animal Center, që përkrah strehimin e qenve.

Qentë bën sërf. Ata ishin pesë e programit për mbledhje të parave për përkrahje të kësaj organizate.

Lexo Edhe:

Ngjarja filloi me një ceremoni për nder të kampanjës globale Remember Me, qëllimi i të cilës është të promovohen kafshët pa strehë.

Pas saj, qentë u vendosën në dërrasat e sërfit, të pajisur me jelek shpëtimi dhe ia dolën të bëjnë sërf.

Në garë morën pjesë më shumë se 70 qen. Prej tyre u shpall edhe fituesi, se cili prej tyre ia doli të bëjë sërf në një distancë më të, gjatë.

Atmosfera ishte vërtetë mahnitëse.

Qendra Helen Woodward Animal në San Diefo u themelua në vitin 1972. Ajo fokusohet fillimisht në adoptim të kafshëve dhe trajnim të tyre.

Ka edhe personalitete që përkrahin këtë qendër. Në mesin e tyre janë: Kersten Bell, Tipi Hedren e disa të tjerë.