Qendra Kinematografike e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë hapin pavionin në tregun evropian të filmit në ‘Berlinale’ - Gazeta Express
string(110) "qendra-kinematografike-e-kosoves-dhe-ajo-e-shqiperise-hapin-pavionin-ne-tregun-evropian-te-filmit-ne-berlinale"

Qendra Kinematografike e Kosovës dhe ajo e Shqipërisë hapin pavionin në tregun evropian të filmit në ‘Berlinale’

Arte

Gazeta Express

15/02/2024 15:14

Qendra Kinematografike e Kosovës dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë (QKK) edhe këtë vit përfaqësohen me pavion në edicionin e 74-të të Tregut Evropian të Filmit (EFM) i cili zhvillohet gjatë Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Berlin (Berlinale) në datat 15-21 Shkurt 2024.

European Film Market është ndër 3 tregjet kryesore të takimit të industrisë ndërkombëtare të filmit dhe medias. Lidhja e ngushtë me Berlinalen si një festival filmi publik dhe pozicionimi i tij në zemër të Berlinit janë karakteristikat kryesore të këtij tregu, i cili e ka pozicionuar veten edhe si një platformë për inovacion e ndryshim.
Gjatë këtyre ditëve në pavionin me numër 138, i cili gjendet në Hotel Marriott, me adresë Inge-Beishem-Platz 1, 10785 Potsdamer Platz,  krahas promovimit të filmave tanë, do zhvillohen edhe takime të ndryshme me fonde filmi, partneritete ndërkombëtare, përfaqësuesh festivalesh, prodhues e distributorë nga e gjithë bota. Ndër materialet promovuese të filmave tonë, vizitorët poashtu do mund të shfletojnë edhe katallogun e fundit me filmat e mbështur nga QKK të cilët janë në faza të ndryshme të prodhimit.

Lexo Edhe:

Pavioni do të jetë i hapur deri me datën 21 shkurt, 2024.