Putini paralajmëron një luftë mbarëbotërore në forumin ndërkombëtar në Davos - Gazeta Express

Putini paralajmëron një luftë mbarëbotërore në forumin ndërkombëtar në Davos

Lajme

Gazeta Express

27/01/2021 16:12

Ekziston një mundësi që të përballemi me një kolaps në zhvillimin e botës dhe luftën e të gjithëve kundër të gjithëve, tha presidenti i Rusisë, Vladimir Putin. Këto komente ai i bëri në Forumin Ekonomik Ndërkombëtar në Davos, transmeton Express.

“Situata mund të zhvillohet në mënyrë të paparashikueshme dhe të pakontrollueshme, nëse, natyrisht, nuk bëhet asgjë për ta parandaluar atë të ndodhë. Për më tepër, ekziston një mundësi që ne të përballemi me një kolaps të vërtetë në zhvillimin e botës, i cili mund të çojë në të gjithë që luftojnë kundër të gjithëve”, tha udhëheqësi rus.

Sipas tij, sistemi global i sigurisë është aktualisht degradues, konfliktet rajonale po shumëfishohen në botë dhe institucionet ndërkombëtare po dobësohen.

“Siç dihet, paaftësia dhe mosgatishmëria për të adresuar në mënyrë thelbësore probleme të tilla në shekullin e 20 rezultoi në katastrofën e Luftës së Dytë Botërore”, shtoi Putini.

Sidoqoftë, presidenti rus tha se shpreson që një konflikt si Lufta e Dytë Botërore, nuk do të jetë e mundur në kushtet aktuale.

“Sigurisht, tani një konflikt i tillë global, shpresoj, në thelb nuk është i mundur. Shpresoj me të vërtetë kështu. Kjo do të nënkuptojë fundin e civilizimit”, specifikoi Putin.

Ai gjithashtu tha se shkalla e retorikës agresive të politikës së jashtme të vendeve të caktuara po rritet.

“Mund të pritet që natyra e veprimeve praktike të bëhet më agresive”, deklaroi presidenti rus, i cili në fund parashikoi që edhe pandemia e koronavirusit të zgjasë. /Express/