“PURING”, arti i perfeksionuar i Dorartës - Gazeta Express

Gazeta Express

31/07/2020 13:45

“PURING”, arti i perfeksionuar i Dorartës

Gazeta Express

31/07/2020 13:45

Arti është një qetësi shpirtërore, ku me ane te ngjyrave zgjojmë vetveten. Përmes artit, shprehim diçka që nuk mund ta flasim, ta gjejmë qetësinë e njëkohësisht të ndajmë gëzimin dhe hidhërimin me të dhe përmes tij.

Kështu, tash e një kohë po vepron edhe Dorarta Shipkovica-Çollaku e cila me profesion është farmaciste, por që artin e ka pasion qysh si fëmijë.

Ajo ka zgjedhur një lloj arti krejtësisht ndryshe nga të tjerët, puring dhe kjo vetëm për një arsye.

Fluturat e kombinimet e ngjyrave akrile vetëm sa e bëjnë më të veçantë punën e Dorartës. Çollaku shton se nuk është aspak e lehtë ta punoj këtë lloj arti, i cili dëshiron shumë kohë dhe precizitet.

Pos pikturave në letër, ajo punon edhe në xham. Dorarta pos në piktura, puring po bën edhe nëpër aksesorë, e që shumë shpejt do ti lansojë në treg.

Pos tjerash, ajo tregon se interesimi për pikturat e saj është mjaft i madh.

#gjesi: “Puring”, arti i perfeksionuar i Dorartës

Website: https://www.televizioni7.com Facebook: https://www.facebook.com/televizioni7 Instagram: https://www.instagram.com/televizioni7