Punëtori: Zbulimi i territoreve të fshehura, në Galerinë 17 - Gazeta Express
string(57) "punetori-zbulimi-i-territoreve-te-fshehura-ne-galerine-17"

Punëtori: Zbulimi i territoreve të fshehura, në Galerinë 17

Arte

Gazeta Express

10/06/2024 16:28

Në Galerinë 17, më 14 qershor, nga ora 17:00 mbahet punëtoria ‘Zbulimi i territoreve të fshehura”.

Tema është ndryshimi i mjedisit, duke u fokusuar në hapësirat që ju kanë ndryshuar personalisht. Për shembull, dikur ju pëlqente të luhateni në park, por luhajat tani janë shkatërruar, ose shëtitja që bënit nuk mund të ecni, por tani është rregulluar. Punëtoria do t’i shohë këto rezultate nga këndvështrimi i pjesëmarrësve dhe do të shprehë se si po ndryshon mjedisi i tyre. Ai gjithashtu do të inkurajojë një bisedë rreth përdorimit të artit pamor për të rritur ndërgjegjësimin për ndryshimet që i prekin ata. Pjesëmarrësit/et do të dalin për të xhiruar nëpër Prishtinë ose do të dërgojnë dhe modifikojnë video të realizuara më parë, që do të zgjasin 30 sekonda deri në 1 minutë.

Lexo Edhe:

Këto do të prezantohen më pas në një ekran të projektuar, në oborrin e Rezidencës 17. Qëllimi i punëtorisë është të ndërgjegjësojë dhe të ketë një bisedë se si hapësirat po ndryshojnë për mirë ose për keq, duke përdorur artet pamore për të konceptuar vizionet personale të botës dhe për të qenë një zë për veten dhe të tjerët.

/Express