Pse telefoni juaj nxehet kaq shumë gjatë telefonatave? - Gazeta Express
string(53) "pse-telefoni-juaj-nxehet-kaq-shume-gjate-telefonatave"

Pse telefoni juaj nxehet kaq shumë gjatë telefonatave?

AutoTech

Gazeta Express

06/02/2023 22:43

Video thirrjet konsumojnë shumë bateri, duke bërë që telefoni juaj të nxehet. Gjithashtu, mungesa e baterisë së telefonit mund të shkaktojë që ai të nxehet ndërsa përpiqet të mbajë pajisjen tuaj të ndezur.

Nëse bateria juaj është më e vjetër, mund të mos jetë në gjendje të përballojë përdorimin e lartë dhe mund të shkaktojë që telefoni juaj të nxehet…

Lexo Edhe:

Të gjithëve na ka ndodhur të paktën një herë që të na nxehet telefoni gjatë përdorimit të tepërt ose gjatë karikimit. Këto janë disa nga shkaqet kryesore që e shkaktojnë:

SHUMË APLIKACIONE PO PËRDOREN

Le të fillojmë me faktin se po përdorni aplikacionin “Google Meet” për të zhvilluar bisedën tuaj me video. Google Meet mund të jetë duke përdorur më shumë fuqi përpunuese, memorie dhe burime rrjeti në krahasim me FaceTime, duke çuar në gjenerim më të lartë të nxehtësisë. Pra, nuk është për t’u habitur që iPhone juaj nxehet shumë sepse po përdorni një aplikacion që përdor shumë nga burimet e pajisjes, duke përfshirë procesorin dhe procesorin grafik, të cilët trajtojnë transmetimet video dhe audio, për të mos përmendur kujtesën dhe të dhënat. Kur këta procesorë janë shumë të mbingarkuar duke ekzekutuar aplikacione kërkuese si “Google Meet” për një periudhë të gjatë, telefoni juaj është i garantuar të nxehet pas një kohe. Gjithashtu, nëse aplikacionet e tjera funksionojnë në sfond, ato mund të jenë duke përdorur burime dhe duke shkarkuar baterinë, duke shkaktuar gjithashtu ngrohjen e telefonit tuaj.

PËRDORIMI I LARTË I BATERISË

Video thirrjet konsumojnë shumë bateri, duke bërë që telefoni juaj të nxehet. Gjithashtu, mungesa e baterisë së telefonit mund të shkaktojë që ai të nxehet ndërsa përpiqet të mbajë pajisjen tuaj të ndezur. Nëse bateria juaj është më e vjetër, mund të mos jetë në gjendje të përballojë përdorimin e lartë dhe mund të shkaktojë që telefoni juaj të nxehet. Rekomandohet që ata që kanë një iPhone të zëvendësojnë bateritë pasi ato të jenë nën 80% të shëndetit të baterisë.

LIDHJE E DOBËT E RRJETIT

Nëse lidhja e rrjetit ku po përdorni iPhone-in tuaj është e dobët ose e paqëndrueshme, kjo mund të shkaktojë që një aplikacion që po përdorni të përdorë më shumë burime për të mbajtur një lidhje të mirë, duke bërë që ai të nxehet.

PËRDORIMI I TEPËRT

Thjesht përdorimi i iPhone tuaj për një periudhë të gjatë kohore mund të shkaktojë gjithashtu ngrohjen e tij.

SI TË PARANDALONI MBINXEHJEN E TELEFONIT TUAJ:

– Mbyllni aplikacionet tuaja. Nëse keni shumë aplikacione të hapura, mbyllni plotësisht ato duke rrëshqitur lart nga fundi i ekranit dhe duke ndaluar në mes të ekranit. Rrëshqitni djathtas ose majtas për të gjetur aplikacionin që dëshironi të mbyllni. Më pas rrëshqitni lart në pamjen paraprake të aplikacionit për të mbyllur aplikacionin. Kjo do të ndihmojë në uljen e ngarkesës së punës në telefonin tuaj.

– Çaktivizo veçoritë e panevojshme. Çaktivizo veçoritë si rifreskimi i aplikacioneve në sfond dhe shërbimet e vendndodhjes kur nuk janë në përdorim.

– Kontrolloni lidhjen tuaj. Provoni të lidheni me një rrjet më të fortë Wi-Fi nëse jeni duke përdorur një lidhje celulare. Mund të kontrolloni modemin ose ruterin tuaj nëse besoni se keni një lidhje të dobët në shtëpi ose telefononi ofruesin tuaj të internetit.

– Karikoni telefonin tuaj. Përpara se të përdorni një aplikacion me burime të larta, futeni telefonin në prizë dhe mos e përdorni derisa të jetë karikuar plotësisht. Gjithashtu, shmangni karikimin e telefonit në rrezet e diellit direkte dhe mos e mbingarkoni iPhone. Kufizoni kohën e karikimit për të parandaluar mbinxehjen.

– Përditësoni softuerin tuaj. Mbani iPhone tuaj të përditësuar me versionin më të fundit të iOS për të siguruar performancë optimale.

– Përdorni një kasë telefoni. Përdorimi i një kaseje mund të ndihmojë në largimin e nxehtësisë, si për shembull ato prej silikoni ose lëkure.