Pse nuk duhet t'i mbështillni kurrë në letër alumini ushqimet e mbetura - Gazeta Express

Pse nuk duhet t’i mbështillni kurrë në letër alumini ushqimet e mbetura

Shneta

Gazeta Express

16/08/2021 13:36

Ushqimet e mbetura në frigorifer mund të zgjasin për disa ditë nëse mbyllen mirë.

Për shumicën e njerëzve, mbulimi i pjatave të tyre me letër alumini dhe vendosja e tyre në frigorifer është mënyra më e lehtë për të ruajtur ushqimin, por është gjithashtu një mënyrë për ta ekspozuar veten ndaj rrezikut.

Lexo Edhe:

Disa baktere, të tilla si stafilokoket dhe Bacillus cereus, të cilat shkaktojnë sëmundje të shkaktuara nga ushqimi, prodhojnë toksina që nuk shkatërrojnë temperaturat e larta të gatimit. Nëse një vakt i nxehtë lihet në temperaturën e dhomës për më shumë se dy orë, bakteret mund të rriten shpejt.

Përdorimi i letrës së aluminit për të mbuluar ushqimin ndonjëherë mund të paraqesë të njëjtin rrezik pasi nuk e largon plotësisht ushqimin nga ajri.

“Kur ajri është i pranishëm, bakteret rriten më shpejt, kështu që është e nevojshme të merrni enë të përshtatshme për ruajtjen e ushqimit dhe ta ruani siç duhet,” tha dietologia Lindsay Malone.

Rregulli i saj i artë për paketimin e mbetjeve është t’i vendosni gjithmonë në enë të cekëta dhe të mbyllura hermetikisht për të përshpejtuar procesin e ftohjes dhe për të parandaluar rritjen e baktereve në ushqim.

Qumështi dhe produktet e mishit janë veçanërisht të prira për rritjen e baktereve. Hidhni çdo ushqim që ka qëndruar për më shumë se disa orë në temperaturën e dhomës.