Pse nuk duhet t’i lani dhëmbët menjëherë pas ushqimit - Gazeta Express
string(52) "pse-nuk-duhet-ti-lani-dhembet-menjehere-pas-ushqimit"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

10/06/2024 21:46

Pse nuk duhet t’i lani dhëmbët menjëherë pas ushqimit

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

10/06/2024 21:46

Nëse deri më tani i keni larë dhëmbët menjëherë pasi keni konsumuar një vakt, atëherë jo vetëm që nuk ju ndihmojnë që t’i keni të bardha, përkundrazi i keni shkatërruar ato.

E dini përse?

Lexo Edhe:

Sepse keni dëmtuar smaltin, shtresën mbrojtëse të dhëmbëve.

Çfarë duhet të bëni?

Lani dhëmbët në mëngjes para se të konsumoni mëngjes. Nëse dëshironi që ta bëni pasi të keni konsumuar vaktin, atëherë shpëlani gojën me unë dhe më pas prisni 40 minuta. Pastaj mund t’i lani dhëmbët.