Pse nuk duhet ta lini ndezur modemin kur shkoni të flini - Gazeta Express
string(56) "pse-nuk-duhet-ta-lini-ndezur-modemin-kur-shkoni-te-flini"

Pse nuk duhet ta lini ndezur modemin kur shkoni të flini

AutoTech

Gazeta Express

17/03/2023 7:31

Sot, pothuajse çdo shtëpi ka akses në internet. Zhvillimi gradual i teknologjisë na ka bërë pothuajse të gjithëve të varur nga interneti. Është një fakt i pamohueshëm që teknologjia na e bën jetën më të lehtë.

Por, edhe interneti dhe rrjetet teknologjike, të cilat ofrojnë shumë përparësi, në disa raste kanë edhe dëmtime serioze. Shumica prej nesh e dinë që telefonat tanë lëshojnë rrezatim, por nuk e dimë as që një modem shtëpiak mund të bëjë të njëjtën gjë.

Lexo Edhe:

Lënia e modemit të ndezur natën sjell shumë efekte negative, nga shëndeti te siguria, nga shpejtësia e internetit te konsumi i energjisë elektrike. Shumë njerëz përballen me probleme serioze shëndetësore gjatë natës sepse nuk e fikin modemin gjatë gjumit.

DËMET E LËNIES NDEZUR TË MODEMIT

Duke qenë se modemi qëndron i ndezur gjatë natës, shkakton dëme serioze në shëndetin e njeriut, që renditen si më poshtë:

– Rrezatimi elektromagnetik i emetuar nga modemet dëmton shëndetin e trurit dhe nervave edhe nëse personi fle;

– Ekspozimi ndaj rrezatimit nga modemi shkakton probleme serioze shëndetësore si dhimbje koke, pagjumësi, stres dhe madje edhe kancer;

– Përveç kësaj, ndezja e modemit gjatë natës rrit konsumin e energjisë elektrike në mënyrë të panevojshme, duke “fryrë” në mënyrë të panevojshme faturën.

RREZIQET E GJUMIT NËSE NUK E FIKNI MODEMIN

Fjetja me modem ndezur ka rreziqe shëndetësore, si dhe rreziqe sigurie. Kur modemi qëndron i ndezur, interneti në shtëpi është gjithmonë aktiv.

Prandaj, ai bëhet i prekshëm ndaj sulmeve të malware dhe hakerëve. Kur modemi nuk fiket, informacioni personal mund të vidhet nga rrjeti i shtëpisë, i cili mbetet i hapur për sulmuesit.

Së fundi, lënia e modemit të ndezur gjatë natës ul gjithashtu shpejtësinë dhe performancën e internetit./A2CNN