Pse foshnjat shqelmojnë në bark - Gazeta Express
string(31) "pse-foshnjat-shqelmojne-ne-bark"

Shneta tjera

Gazeta Express

18/04/2023 22:19

Pse foshnjat shqelmojnë në bark

Shneta tjera

Gazeta Express

18/04/2023 22:19

Kur një grua shtatzënë ndjen një goditje nga foshnja e saj e palindur, i riu mund të jetë duke markuar zonën e veprimit në trupin e saj dhe të eksplorojë mjedisin.

Një studim i Universitetit të Londrës analizoi valët e trurit të 19 foshnjave dy ditore, disa prej të cilëve ishin të parakohshmedhe për këtë arsye supozohej të vepronin sikur të ishin ende në mitër.

Lexo Edhe:

Kur fillonin të goditnin, foshnjave iu aktivizua një rajon të trurit të tyre që është i lidhur me inputin ndijor dhe mendohet të jetë kritik për t’i ndihmuar ata që ‘të mësohen’ me trupat e tyre.

Sidoqoftë, studimi u botua në revistën shkencore Raportet dhe u drejtua nga fiziologu hulumtues klinik Kimberley Whitehead.