Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë - Gazeta Express

Gazeta Express

20/10/2020 10:47

Prifti serb: Ka ardhur koha që të kthehemi përsëri në Kosovë

Gazeta Express

20/10/2020 10:47

Nuk resht së politizuari dhe polarizuari situatën kreu i Kishës Ortodokse: Do të kthehemi në Kosovë, është toka jonë, ajo ushtri është e përkohshme, do ta shuajmë.

Në një dalje publike, ai tha se “ata që kanë harruar Car Llazarin (princi serb që u vra në Betejën e Kosovës) tashmë janë të mallkuar nga Zoti. Ka ardhur koha me bekimin e tij që të kthehemi përsëri në Kosovë”.

Lexo Edhe:

“Koha e atyre që hoqën dorë nga Llazari i Kosovës dhe angazhimi i tij për Mbretërinë e përjetshme të Qiellit po kalon dhe ne të gjithë po kthehemi përsëri në Kosovë. “Ata që hoqën dorë nga Kosova, pështynë në eshtrat e martirëve, varret e këtyre dëshmorëve këtu dhe në të gjithë Kosovën deri në Gjakovë, të cilët luftuan për Zotin në vitin 1912, për të vërtetën dhe drejtësinë e Zotit, për lirinë”, tha Amfilohije në një fjalim që nuk kishte lidhje me fenë, por me luftërat nacionaliste të serbëve kundër shqiptarëve në shekuj.

“Kështu, Zoti tregon se ai kujdeset për popullin e tij dhe ky popull i kthehet vetvetes, shpirtit, traditës, dëshmorëve të tij, Perandorit Lazar, por edhe Besëlidhjes së Kosovës që buron nga Dhiata e Re”, përfundoi prifti serb.