Polici që akuzohet për vrasjen e Floyd transferohet në një burg të siguruar - Gazeta Express

Lajme

Gazeta Express

01/06/2020 19:14

Polici që akuzohet për vrasjen e Floyd transferohet në një burg të siguruar

Lajme

Gazeta Express

01/06/2020 19:14

Një oficer policie nga Minneapolis, Derek Chovin, i cili akuzohet se ka vrarë afrikano-amerikanin George Floyd me gjurin e tij, u transferua në burgun maksimal të sigurisë deri në paraqitjen e tij të parë para gjykatës.

Ai dyshohet për vrasje dhe maltretim të shkallës së tretë, dhe veprimet e tij shkaktuan protesta dhe dhunë të madhe në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Trazirat në SHBA filluan pas shpërndarjes së videos nëpër rrjete sociale. Ka kohë që SHBA përballet me racizëm dhe ky nuk ishte rasti i parë i këtij lloji.