Poetika e dramës moderne, në diskutim Muhamedin Kullashi dhe Fadil Hysaj - Gazeta Express
string(71) "poetika-e-drames-moderne-ne-diskutim-muhamedin-kullashi-dhe-fadil-hysaj"

Poetika e dramës moderne, në diskutim Muhamedin Kullashi dhe Fadil Hysaj

Arte

Gazeta Express

30/01/2024 14:42

Të premten, me 2 shkurt mbahet bashkëbisedim me akademik Muhamedin Kullashi dhe dramaturgun e regjisorin Fadil Hysajn, me fillim nga ora 18:00.

“Poetika e dramës moderne” vjen si një ngjarje tërheqëse në Qendrën Libart, duke i bërë bashkë në një diskutim akademik Muhamedin Kullashin si dhe dramaturgun e regjisorin Fadil Hysaj, në mënyrë që të eksplorojnë dhe të thellohen në dimensionet artistike dhe letrare të dramaturgjisë bashkëkohore.

Lexo Edhe:

Kjo ngjarje na fton të mendojmë dhe të njihemi me botën dinamike të teatrit modern, duke hedhur dritë mbi aspektet e risive poetike që formësojnë rrëfimet e shfaqjeve të sotme. Profesor Hysaj, i njohur për kontributet e tij në botën e dramës dhe teatrit, dhe profesor Kullashi, me këndvështrimin e tij unik, do të angazhohen në një bisedë që premton të zbulojë ndërlikimet e rrëfimit në kontekstin e shoqërisë bashkëkohore.

Programi i Qendrës “Libart” (ed. 4) zhvillohet nga organizata ETEA dhe Biblioteka Hivzi Sulejmani Prishtinë me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komunës së Prishtinës.

/Express