Po mbahet Konferenca Teatrore Vjetore- Edicioni V - Gazeta Express
string(48) "po-mbahet-konferenca-teatrore-vjetore-edicioni-v"

Arte

Gazeta Express

24/11/2022 13:26

Po mbahet Konferenca Teatrore Vjetore- Edicioni V

Arte

Gazeta Express

24/11/2022 13:26

Konferenca Teatrore Vjetore –Edicioni V, do të mbahet me 24 nëntor 2022, në hotelin Swiss Diamond, në Prishtinë. Në këtë konferencë që organizohet nga Cult Club, diskutohen tema të rëndësishme për teatrin.

Personalitete të njohura marrin pjesë në këtë ngjarje kulturore.

Lexo Edhe:

Agjenda e konferencës:

KONFERENCA TEATRORE VJETORE

“Teatri dhe kritika teatrore – kriza e vlerësimit”

PROGRAMI

10:00 – 12:00

– Hapja e Konferencës nga znj. Elmaze Nura,drejtoreshë e konferencës dhe

përfaqësuesi i MKRS

Paneli I:

1. Prof. dr. Nebi Islami, studiues, dramaturg

2. Prof. dr. Stefan Çapaliku, dramaturg, studiues

3. Prof. dr. Luljeta Isaku,kritike dhe historiane e teatrit dhe dramës

4. Prof. asoc. dr. Besim Rexhaj, studiues, kritik, dramaturg

Diskutime

Pauza: 12:00-12:30

12:30-15:00 – Paneli II:

1. Albatros Rexhaj, dramaturg

2. Albulena Kryeziu, aktore

3. Prof. asoc. Arian Krasniqi, dramaturg, kritik teatri

Diskutime përmbyllëse

Të ftuar të tjerë në konferencë janë edhe drejtues të kulturës në komunat e

Kosovës dhe të teatrove lokalë, si dhe studentë të Fakultetit të Arteve.

Diskutimet dhe rekomandimet e kësaj konference ndikojnë çdo vit në avancimin e

teatrit në Kosovë.

Moderues i paneleve: Arian Krasniqi

Drejtoreshë e Konferencës Teatrore: Prof. Elmaze Nura

Organizator: Cult Club

/Express