Pirja e duhanit ndikon negativisht në marrëdhëniet seksuale - Gazeta Express
string(59) "pirja-e-duhanit-ndikon-negativisht-ne-marredheniet-seksuale"

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

23/03/2022 22:02

Pirja e duhanit ndikon negativisht në marrëdhëniet seksuale

Keshilla Mjekësore

Gazeta Express

23/03/2022 22:02

A mund të rrisë duhanpirja rrezikun e kancerit, por a e dini se mund të ndikojë edhe në jetën tuaj seksuale, në pjellorinë e partnerit tuaj dhe në periodat tuaja?

Lexoni më poshtë dhe do të mësoni gjithçka!

Lexo Edhe:

Gratë që pinë duhan e kanë më të vështirë të mbeten shtatzënë.

Sipas studimeve, pirja e duhanit çon në një ulje të vezëve të gruas dhe rrjedhimisht në fertilitetin. Në fakt, disa nga përbërësit e cigareve pengojnë prodhimin e estrogjenit dhe çojnë në më shumë “vezë” me anomali gjenetike.

Meshkujt që pinë duhan e kanë më të vështirë të kenë ereksion dhe ta mbajnë atë.

Arsyeja që çon në një ereksion “të dobët” është se zona nuk rrjedh gjak si duhet dhe duhanpirja është ajo që e shkakton këtë. Hulumtimet kanë treguar se jo duhanpirësit kanë ereksion pesë herë më shpejt se duhanpirësit.

Pirja e duhanit vret spermatozoidet.

Meshkujt që pinë duhan kanë më pak spermë dhe janë më të ngadaltë në seks.

Pirja e duhanit mund të përshpejtojë menopauzën.

Gratë që pinë duhan hyjnë në menopauzë më herët se të tjerët që nuk pinë duhan. Hulumtimet kanë treguar se jo-duhanpirësit hyjnë në regjistër mesatarisht midis 46-51 dhe duhanpirësit midis 43-50. Kjo, edhe pse mund të mos ju duket aq e keqe, krijon probleme të tjera shëndetësore, si osteoporoza, diabeti dhe Alzheimer.

Pirja e duhanit mund të përkeqësojë simptomat menstruale.

Duhanpirësit kanë dy herë më shumë gjasa të kenë simptoma më të rënda premenstruale, veçanërisht dhimbje shpine, fryrje, dhimbje gjoksi dhe puçrra fytyre. Studime të tjera kanë treguar se duhanpirësit kanë anomali në periudhën e tyre./abcnews.al