Petkov: Marrëdhëniet Sofje-Shkup mos të shihen nga perspektiva e një incidenti - Gazeta Express
string(77) "petkov-marredheniet-sofje-shkup-mos-te-shihen-nga-perspektiva-e-nje-incidenti"

Ballina

Gazeta Express

05/02/2023 17:24

Petkov: Marrëdhëniet Sofje-Shkup mos të shihen nga perspektiva e një incidenti

Ballina

Gazeta Express

05/02/2023 17:24

– Ish-kryeministri i Bullgarisë, Kiril Petkov vlerëson se është e rëndësishme që perspektiva e marrëdhënieve mes dy vendeve të mos lihet vetëm në temën e një incidenti që ka ndodhur. “Në të njëjtën kohë, duke punuar kundër gjuhës së urrejtjes, duhet të hapen tema të tjera – infrastruktura, ekonomia, që marrëdhëniet tona të kenë edhe karakter pozitiv”, ka deklaruar Petkov.

Ai thekson se është keq që për momentin u është lënë hapësirë disa njerëzve, të cilët janë shumë të zëshëm për të përcaktuar dialogun mes dy palëve.

Lexo Edhe:

“Është koha për t’u kthyer në aktivitete më pozitive, dhe nga ana tjetër në kuadrin e dhënë nga qeveria jonë – që Evropa të jetë vendi që shtyn të pastrojë gjuhën e urrejtjes”, tha Petkov.